Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Skraidkalmarių čiuptuvai su žolelėmis

Reikės:

  • apie 1 kg skraigkalmarių čiuptuvų
  • 700 g nedidelių bulvių
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 1 citrinos
  • 5 g šviežių petražolių
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v. š. ryžių acto
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 2 a. š. džiovintų bazilikų
  • 2 a. š. džiovintų raudonėlių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminame:

Į didelį puodą su vandeniu dėkite čiuptuvus, vandenį pasūdykite, užkaiskite ir, kai vanduo užvirs, virkite lygiai 45 minutes – nei daugiau, nei mažiau. Kitame puode pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Į dubenėlį suberkite prieskonius, sudėkite garstyčias, įspauskite citrinos sulčių, supilkite ryžių actą ir viską išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite susmulkintus česnakus bei kubeliais supjaustytus svogūnus, sudėkite pusiau perpjautas virtas bulves ir viską kelias minutes pakepinkite. Išvirusius čiuptuvus supjaustykite ir suberkite į keptuvę su bulvėmis. Viską apliekite paruoštu padažu ir kepkite dar 10 minučių. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis!

24