Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vaisiais ir sūriu

Mėgstantiems kepti – lengvai pagaminami pyragėliai, kuriais Motinos dienos rytą pasimėgaus visa šeima. Pyragėlius galima gaminti dvejopai. Jei norisi saldžiau – su bri sūriu ir persikais, jei ieškoma išraiškingo skonio – su kriaušėmis ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

Reikės:

  • 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 125 g bri sūrio
  • 1 kriaušės
  • Kelių konservuotų persikų puselių
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. skysto medaus
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • 1 vnt. šviežio čiobrelio

Paruošimas:

Šaldytos tešlos lakštus išdėliokite ant kepimo popieriaus ir palikite atšilti kambario temperatūroje. Atšilus, supjaustykite tešlos lakštus kvadratėliais. Kiekviename kvadratėlyje įpjaukite po mažesnį kvadratėlį (pilnai neperpjaunant) maždaug 1 cm nuo kraštinės. Šį mažesnį kvadratėlį subadykite šakute – jo ribose bus išdėlioti vaisiai ir sūris.

Supjaustykite kriaušę, jos skilteles sudėliokite ant pusės pasiruoštų tešlos kvadratėlių. Ant viršaus patrupinkite mėlynojo pelėsinio sūrio. Ant likusių tešlos kvadratėlių sudėliokite pjaustytą bri sūrį, ant sūrio – gerai nusausintus ir gabalėliais supjaustytus persikus.

Išplakite kiaušinį ir plakiniu patepkite kiekvieno kvadratėlio kraštus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Sumaišykite medų su citrinos sultimis ir pašlakstykite ant iškeptų pyragėlių. Jei norisi, pabarstykite šviežio čiobrelio lapelių.

222