Šonkauliukai su braškių glazūra
Reikės:
- 1 kg šviežių kiaulienos šonkauliukų;
- 100 g sviesto;
- 400 g braškių, susmulkintų kubeliais;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 2 v. š. balzamiko acto;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis – įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros. Kol orkaitė kaista, paruoškite šonkauliukus: iš abiejų pusių gausiai įtrinkite su druska ir pipirais. Tuomet sudėkite šonkauliukus į skardą su kepimo popieriumi, apdenkite juos folija ir kepkite vieną valandą.
Kol šonkauliukai kepa, paruoškite glazūrą: ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Į keptuvę su sviestu sudėkite smulkintas braškes, rudą cukrų ir balzamiko actą. Kepkite 5-7 minutes vis pamaišant, kol braškės suminkštės, o padažas sutirštės.
Prabėgus valandai, iš orkaitės ištraukite skardą su šonkauliukais, nuimkite foliją ir gausiai aptepkite šonkauliukus su braškių glazūra. Svarbu: pasilikite šiek tiek glazūros patiekalo serviravimui. Glazūra apteptus šonkauliukus įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 30 minučių, arba tol, kol šonkauliukai pilnai iškeps, o glazūra karamelizuosis.
Šonkauliukams iškepus, ištraukite juos iš orkaitės, leiskite kelias minutes pastovėti, o prieš serviruojant – užpilkite ant jų likusį braškių padažą. Vasariško skonio šonkauliukų užteks gausiam būriui valgytojų, o juos geriausia derinti su gaiviomis ir traškiomis salotomis.
Skanaus!