Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Sotūs angliški pusryčiai – receptas

Nors atrodo, kad gausybė ingredientų privers virtuvėje praleisti daug laiko, iš tiesų gausius pusryčius galima paruošti per mažiau nei pusvalandį. Svarbiausia, susidėlioti planą ir jo laikytis, kad visi produktai lėkštėje atsidurtų tuo pačiu metu.

4 porcijoms reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 300 g grybų
  • 2 pomidorų
  • 80 g rūkytos šoninės
  • 6 vnt. dešrelių
  • 1 indelio pupelių pomidorų padaže
  • Šaukštelio raudonėlio
  • Šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Sumuštinių duonos
  • Šviežių petražolių (papuošimui

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Ant kepimo skardos išdėliokite dešreles (jas galite įpjauti keliose vietose), šoninės riekeles ir per pusę perpjautus pomidorus – juos pabarstykite raudonėliu. Kepkite maždaug 15 minučių. Jeigu nenorite naudoti orkaitės, produktus dėkite į didesnę keptuvę ar viryklės.

2. Į nedidelį puodą supilkite pupeles pomidorų padaže ir palengva šildykite. Galite šiek tiek paskaninti raudonėliu. Laikykite uždengtas, kol paruošite kitas sudedamąsias pusryčių dalis.

3. Nuplaukite ir nusausinkite grybus, supjaustykite gabalėliais ir apkepkite su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kol jie kepa, į skrudintuvą įdėkite duonos riekes. Grybams iškepus, išimkite iš keptuvės ir galite šiek tiek pasūdyti.

4. Į tą pačią keptuvę muškite kiaušinį. Kepkite tol, kol baltymas apskrus, o trynys liks šiek tiek skystas.

5. Viskas! Į lėkštę dėkite šoninę, 2 dešreles, keptą kiaušinį, pomidoro puselę, po gerą šaukštą grybų ir pupelių. Papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite su traškiais skrebučiais bei arbata, kava arba apelsinų sultimis.

80