Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Spalvingos burokėlių salotos su morkomis, bolivine balanda ir burokėlių lapais

Šios burokėlių salotos – itin spalvingos ir maistingos. Joms panaudosite tokį supermaistą kaip bolivinė balanda, avokadas, špinatai. Nepamirškite ir šviežių burokėlių lapų!

Salotoms reikės:

  • pusės puodelio nuplautų ir nevirtų bolivinės balandos kruopų,
  • 1 puodelio šaldytų (ar kitokių) edamame pupelių,
  • trečdalio puodelio smulkintų migdolų ar moliūgų sėklų,
  • 1 vidutinio žalio nulupto burokėlio,
  • 1 nuluptos morkos,
  • 1 kubeliais pjaustyto avokado,
  • po 1 puodelį mažųjų špinatų arba gražgarstės ir šviežių burokėlių lapų.

Padažui:

  • 3 šaukštai obuolių sidro acto,
  • 2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 2 šaukštai medaus ar agavų sirupo,
  • truputis šviežių mėtų arba kalendros lapelių,
  • pusė šaukštelio Dižono garstyčių,
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bolivinės balandos kruopas perplaukite kiaurasamtyje, užpilkite 1 puodeliu vandens, užvirkite ir virkite 15 minučių ant mažos ugnies, dar 5 minutes palaikykite uždengtame puode. Nupylę vandenį kruopas patrinkite šakute ir leiskite atvėsti. Edamame pupeles dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes. Taip pat nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį. Migdolus ar moliūgų sėklas paskrudinkite keptuvėje apie 5 minutes nuolat maišydami. Leiskite atvėsti. Burokėlį sutarkuokite, morką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Padažo ingredientus kruopščiai sumaišykite.

Dideliame dubenyje sumaišykite skrudintus migdolus/moliūgų sėklas, pupeles, burokėlį, morką, pasmulkintus špinatus ir burokėlių lapus, kubeliais pjaustytą avokadą ir bolivinę balandą. Apšlakstykite padažu, dėkite druskos, pipirų ir švelniai pamaišykite salotas.

44