Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Spanakopita (graikiškas špinatų pyragas)

Reikės:

  • 8 lakštų filo tešlos

Įdarui:

  • 500 g šviežių mažųjų špinatų
  • 100 g svogūnų
  • 2 kiaušinių
  • 2 v. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 v. š. smulkintų šviežių krapų
  • 250 g fetos
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. druskos
  • 1⁄2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

Patepimui:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 v. š. išlydyto sviesto

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Šaltu vandeniu nuplaukite špinatus, gerai nusausinkite ir suberkite juos į didelį dubenį. Ant špinatų berkite susmulkintus svogūnus, fetą, petražoles bei krapus, įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Ištepkite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, klokite 4 filo tešlos lakštus ir aptepkite juos lydytu sviestu. Ant tešlos gabalėlių dėkite po gerą šaukštą ar du įdaro. Pyragėlius užklokite likusiais tešlos lakštais ir taip pat aptepkite lydytu sviestu. Pašaukite spanakopitas į orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol tešla taps traški ir švelniai paruduos.

61