Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Špinatų padažas

Reikės:

  • 400 g špinatų
  • 2 česnako skiltelių
  • 50 g sviesto
  • 1 v. š. miltų
  • 250 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 a. š. druskos
  • 1⁄4 a. š. maltų juodųjų pipirų

Gaminame:

Špinatus nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, įdėkite miltų ir maišydami kepkite, kol miltai pageltonuos. Susmulkinkite ir į keptuvę suberkite česnakus. Kai jie paskleis malonų aromatą, supilkite pieną ir plakite kulinarine šluotele, kol mišinys taps vientisas. Į keptuvę suberkite susmulkintus špinatus, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite dar 7–8 minutes. Tuomet į padažą įmaišykite grietinę, dar porą minučių pakaitinkite ir patiekite padažą karštą su mėsa, žuvimi ar kitu patiekalu.

31