Špinatų padažas
Reikės:
- 400 g špinatų
- 2 česnako skiltelių
- 50 g sviesto
- 1 v. š. miltų
- 250 ml pieno
- 100 ml grietinėlės
- 1 a. š. druskos
- 1⁄4 a. š. maltų juodųjų pipirų
Gaminame:
Špinatus nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, įdėkite miltų ir maišydami kepkite, kol miltai pageltonuos. Susmulkinkite ir į keptuvę suberkite česnakus. Kai jie paskleis malonų aromatą, supilkite pieną ir plakite kulinarine šluotele, kol mišinys taps vientisas. Į keptuvę suberkite susmulkintus špinatus, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite dar 7–8 minutes. Tuomet į padažą įmaišykite grietinę, dar porą minučių pakaitinkite ir patiekite padažą karštą su mėsa, žuvimi ar kitu patiekalu.
31