Sumuštiniai su braškėmis
Reikės:
- šviežios prancūziškos duonos bagetės (ar kitokios šviesios minkštos duonos),
- minkštojo sūrio bri, šviežių, griežinėliais pjaustytų braškių,
- poros prinokusių kriaušių,
- gražgarstės lapelių (jeigu mėgstate).
- Kiekis priklauso nuo to, kiek pajėgsite suvalgyti.
Gaminame:
Nuplautas kriaušes perpjauname pusiau, išskobiame sėklas ir įdėję į skardą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Vėliau paliekame atvėsti ir supjaustome griežinėliais. Duoną suraikome vidutinio storio riekelėmis, ant kurių sluoksniuojame kelis lapelius gražgarstės, griežinėlį keptos kriaušės, keletą griežinėlių braškių – pabarstome tik ką sugrūstais pipirais ir užklojame gabalėliu bri sūrio. Tokia sluoksniavimo tvarka leis patogiau nugabenti sumuštinius į iškylos vietą.
172