Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

„Sunions“ omletas

Reikės:

  • 8 didelių kiaušinių
  • 1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 v. š pieno
  • 2 š alyvuogių aliejaus
  • 1 susmulkintas „Tearless sunions“ svogūnas
  • 200-300 g grybų, supjaustytų griežinėliais (pvz., shitake)
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 400 g mažųjų špinatų, nuplautų

Gaminame:

Į vidutinio dydžio dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite parmezaną ir įpilkite pieną. Suplakite, kad gautųsi vientisa masė ir atidėkite į šalį.

Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įpilkite alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite minutę ir sudėkite svogūnus bei grybus. Kepkite 3-5 minutes arba kol svogūnai taps permatomi. Sudėkite česnaką ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite špinatus. Išmaišykite ir uždenkite.

Kepkite apie 1-2 min., tuomet pagardinkite druska ir pipirais, tolygiai paskirstykite viską ant keptuvės dugno. Sudėkite paruoštus kiaušinius, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite 10 min. Pasukinėkite keptuvę, kad kiaušiniai patektų keptuvės apačią. Baigiant kepti, 2-3 minutes uždengkite, kad omletas išsipūstų.

15