Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Sūri kapotų avižų košė

Ingredientai 1 porcijai:

  • 1/2 puodelio viso grūdo kapotų avižų
  • 1 puodelio vandens
  • 1/2 sultinio kubelio
  • 5 pievagrybių
  • 1-2 šaukštų sojos padažo (pagal skonį)
  • 1 kiaušinio
  • Keleto smidrų, ridikėlių patiekimui

Procesas: 

  1. Supilkite vandenį, avižas ir sutrupinkite sultinio kubelį į nedidelį prikaistuvį.
  2. Palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį iki visai mažos ir virkite uždengus 15 min.
  3. Kol košė verda – supjaustykite pievagrybius į skilteles, įkaitinkite keptuvėje porą šaukštų aliejaus ir suberkite grybus bei smidrus.
  4. Smidrus pakepkite tik minutę ir ištraukite iš keptuvės, o grybus pakepinkite, kol jie taps aukso spalvos (t.y. apie 3-4 min.).
  5. Pagardinkite grybus sojos padažu ir ištraukite iš keptuvės.
  6. Iškepkite kiaušinį.
  7. Košę patiekite su keptais grybais, kiaušiniu, ridikėliais ir smidrais.
120