Sūri kapotų avižų košė
Ingredientai 1 porcijai:
- 1/2 puodelio viso grūdo kapotų avižų
- 1 puodelio vandens
- 1/2 sultinio kubelio
- 5 pievagrybių
- 1-2 šaukštų sojos padažo (pagal skonį)
- 1 kiaušinio
- Keleto smidrų, ridikėlių patiekimui
Procesas:
- Supilkite vandenį, avižas ir sutrupinkite sultinio kubelį į nedidelį prikaistuvį.
- Palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį iki visai mažos ir virkite uždengus 15 min.
- Kol košė verda – supjaustykite pievagrybius į skilteles, įkaitinkite keptuvėje porą šaukštų aliejaus ir suberkite grybus bei smidrus.
- Smidrus pakepkite tik minutę ir ištraukite iš keptuvės, o grybus pakepinkite, kol jie taps aukso spalvos (t.y. apie 3-4 min.).
- Pagardinkite grybus sojos padažu ir ištraukite iš keptuvės.
- Iškepkite kiaušinį.
- Košę patiekite su keptais grybais, kiaušiniu, ridikėliais ir smidrais.
120