Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Sūrio pyragas su braškėmis

Reikės:

  • 250 g sausainių,
  • 100 g sviesto (lydyto),
  • 1 vanilės ankšties,
  • 600 g riebaus minkšto sūrio, pavyzdžiui, maskarponės,
  • 100 g cukraus pudros,
  • puodelio riebios plakamos grietinėlės.

Užpilui:

  • 400 g braškių,
  • 25 g cukraus pudros.

Gaminame:

Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir kočėlu sugrūskite iki trupinių, juos supilkite į dubenį ir kruopščiai sumaišykite su ištirpintu sviestu. Sudėkite masę į gaminimo formą ir tvirtai prispauskite, kad susidarytų lygus sluoksnis. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę išilgai ir išskobkite sėklas. Supilkite grietinėlę į dubenį ir elektriniu plaktuvu plakite, kol ji pradės tirštėti. Sūrį, cukraus pudrą ir vanilės sėklas suberkite į atskirą dubenį ir elektriniu plaktuvu plakite apie 2 minutes iki vientisos masės. Sumaišykite grietinėlę ir sūrio masę. Jei masė nėra pakankamai tiršta, dar paplakite. Ją dėkite ant sausainių pagrindo, pradėdami nuo kraštų link centro, stenkitės, kad nesusidarytų oro burbuliukų, viršų palyginkite. Palikite per naktį sustingti šaldytuve. Prieš patiekdami pyragui leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie pusvalandį. Tuo tarpu braškes su cukraus pudra sutrinkite elektriniu trintuvu ir šią tyrę užpilkite ant torto, papuoškite braškių griežinėliais.

47