Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Sūrio, riešutų ir spanguolių rutuliukai

Jeigu rūgščiai aitrokas šviežių spanguolių skonis per didelis iššūkis – naudokite džiovintas uogas. Nustebsite, kaip puikiai jos dera su sūriais, žalumynais ir net šonine.

Reikės:

  • puodelio kreminio sūrio,
  • puodelio smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio,
  • kiek daugiau nei pusės puodelio paskrudintos,
  • atvėsintos ir susmulkintos šoninės,
  • trijų ketvirčių puodelio sukapotų džiovintų spanguolių,
  • 2 šaukštelių Vorčesterio padažo,
  • 2 šaukštų smulkiai sukapotų petražolių arba kalendrų,
  • pusės puodelio kapotų graikinių riešutų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Kreminį sūrį dėkite į indą, kuriame maišysite ingredientus ir išsukite, kol jis sušils, o konsistencija taps vienalytė, be jokių gumuliukų. Atsidėkite šaukštą kapotų žalumynų, ketvirtį puodelio riešutų ir ketvirtį puodelio smulkintų džiovintų spanguolių. Likusius ingredientus berkite į indą su kreminiu sūriu ir gerai išmaišykite. Ragaukite ir pagal skonį dėkite druskos, pipirų.

Iš gautos masės formuokite rutuliukus tokio dydžio, kokio norite, dėkite indą, kad nesukibtų, uždenkite maistine plėvele ir bent porą valandų palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami, lėkštėje sumaišykite likusius riešutus, spanguoles bei žalumynus ir apvoliokite šiame mišinyje sūrio rutuliukus.

Šio patiekalo spalvų derinys gražiai atrodys ant šventinio stalo. Be to, tai skanus užkandis prieš pagrindinį patiekalą. Sūrio rutuliukus patiekite su krekeriais, šviežia duona. Beje, iš visos masės galite formuoti vieną kamuolį, kurį svečiai raikys ar kabins šaukštais. Jeigu nenorite vargintis formuodami kamuoliukus – gaminkite šį užkandį prieš patiekdami ant stalo ir serviruokite kaip užtepėlę. Minkštesnės konsistencijos ir malonaus rūgštumo suteiksite įdėję šiek tiek šviežių spanguolių tyrės.

124