Svarbiausi patarimai, jei sultis spausite patys
Žiemai jau gerokai įpusėjus, daugelis jaučia vitaminų ir saulės trūkumą. Vienas iš natūralių būdų pastiprinti imunitetą – gerti šviežiai spaustas vaisių arba daržovių sultis. Tačiau tokio gėrimo stiklinė kavinėje gali kainuoti 3 ir daugiau eurų. Tuo tarpu namuose už tokią pačią sumą galima pasigaminti bent 4 kartus didesnį sulčių kiekį.
Maišant daug itin skirtingų produktų, galite išgauti ne kokio skonio kokteilį. Jau geriau kaskart gerti skirtingų sudėčių sultis nei su viena stikline bandyti suvartoti visus vitaminus. Svarbu, kad gėrimas būtų ne tik naudingas, bet ir skanus.
Išspauskite sultis iš 2 obuolių ir 4 morkų. Galite pagardinti žiupsneliu cinamono.
Žaliosios sultys
Išspauskite sultis iš 1 agurko, 1 žalio obuolio ir saujos špinatų arba lapinių kopūstų.
Morkų, obuolių ir imbiero sultys
Išspauskite sultis iš 4 morkų, 2 obuolių ir maždaug 3 cm dydžio nuluptos imbiero šaknies gabalėlio.
Burokėlių, morkų ir obuolių sultys
Išspauskite sultis iš 1 burokėlio, 4 morkų ir 1 obuolio. Skoniui sustiprinti galite įtarkuoti šviežio imbiero.
Špinatų, salierų ir agurkų sultys
Išspauskite sultis iš 2 puodelių špinatų, 4 salierų stiebų ir 1 agurko.
Morkų ir apelsinų sultys
Išspauskite sultis iš 4 apelsinų, 2 morkų ir maždaug 3 cm dydžio nuluptos imbiero šaknies gabalėlio.
Melionų ir mėtų sultys
Išspauskite sultis iš 1/2 meliono ir 1/4 puodelio šviežių mėtų lapelių.