Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Šviežios uogos su maskarponės kremu

Reikės:

  • stiklinės maskarponės sūrio,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 šaukštų cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • skiltelės žaliosios citrinos,
  • šviežių braškių arba šilauogių – tiek, kiek suvalgysite.

Gaminame:

Lengvai išplakite maskarponės sūrį, kad jis taptų purus. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo – patartina, kad kiaušinis būtų kambario temperatūros. Trynį išplakite su vienu šaukštu cukraus, kol jis taps purus, o cukrus ištirps. Švariame sausame inde – svarbiausia, kad jame nebūtų jokių riebalų likučių,  išplakite baltymą  iki standžių putų, tuomet įdėkite likusį šaukštą cukraus ir plakite, kol baltymų masė taps vientisa – kai baltymai gerai išplakti, apvertus indą masė neiškrenta.

Į maskarponės sūrį pirma atsargiai įmaišykite trynį, kol masė taps vienalytė. Tuomet į ją atsargiai – geriau rankomis, o ne elektriniu plaktuvu – įmaišykite išplaktus baltymus ir įspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių. Perkelkite kremą į sandarų indą, o atėjus pikniko deserto metui – skanaukite su šviežiomis uogomis. Jeigu iškylai pasirinksite šilauoges, prigriebkite porą mažų dubenėlių ir du šaukštus.

67