Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Šviežių bulvyčių ir tamarindų salotos

Reikės:

  • 1 ½ šaukštelio tamarindų minkštimo
  • 50 g cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto maltų kmynų
  • Nedidelio susmulkinto imbiero gabalėlio
  • 1,2 kg šviežių, mažųjų bulvyčių
  • 3 šaukštų natūralaus jogurto
  • 4 šaukštų kapotos kalendros

Gaminame:

Pirmiausia pasigaminkite padažą: tamarindų minkštimą sudėkite į nedidelę keptuvę, užpilkite 75 ml verdančio vandens, suberkite cukrų, kmynus ir imbierą. Viską patroškinkite apie 10-15 min., kol padažas taps panašus į sirupą. Tuomet puode užvirkite vandenį, jį pasūdykite ir išvirkite šviežias, mažąsias bulves su lupena. Jas nusausinkite, tada šiek tiek atvėsinkite ir perpjaukite per pusę. Galiausiai sudėkite į dubenį ir apliekite gautu padažu. Viską apšlakstykite jogurtu ir pabarstykite smulkintos kalendros lapeliais. Skanaus!

89