Svogūnų sriubos receptas
Reikės | Gaminame |
|
Pirmiausia pradėkite nuo svarbiausio – svogūnų paruošimo. Ištirpinkite sviestą dideliame puode storu dugnu ir suberkite į jį pjaustytus svogūnus. Apiberkite juos šaukšteliu cukraus, ir toliau kepkite apie 20 minučių, kol lengvai karamelizuosis.
Į svogūnų masę suberkite smulkintus česnakus ir čiobrelius, druską ir pipirus bei kepkite toliau nuolat maišydami, kol svogūnai sukeps į vientisą, džemą primenančią masę. Kai tai atsitinka, suberkite miltus ir lengvai viską sumaišykite. Toliau į bendrą masę pilkite sultinį ir ant mažos ugnies viską virkite puode apie 45 minutes. Sriubai baigiant virti, įpilkite porą šaukštų balzaminio acto, ir netrukus nuimkite nuo ugnies. Metas kepti sriubą! Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įpilkite sriubą į karščiui atsparius puodelius ir visą sriubos paviršių padenkite tarkuotu sūriu. Kepkite sriubą, kol sūris išsilydys ir apskrus. Taip paruoštą tirštą, sodrių skonių ir kvapų sriubą galite patiekti su skrudinto batono riekelėmis sriubos viduje arba patiekiant prie sriubos. |