Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Tailandietiškai kepta visa žuvis „Pla Pao“

Reikės:

  • visos žuvies (tilapijos, jūrų ešerio, upėtakio ar panašios. Ji turėtų būti išdarinėta, tačiau likusi su žvynais),
  • 300-400 g stambios druskos,
  • 1 šaukšto miltų,
  • šaukštelio vandens,
  • 2-3 citrinžolės stiebų,
  • jeigu turite – 1-2 kafiro laimo lapų, tačiau vietoj jų galima naudoti kalendros stiebus,
  • bazilikus,
  • mėtas.

Padažui:

  • 6 šaukštų žaliosios citrinos sulčių,
  • 3 šaukštų vandens,
  • 2 šaukštų žuvies padažo,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos,
  • 12 skiltelių česnako,
  • aitriųjų paprikų pagal norimą aštrumą.

Gaminame:

Tvirtu daiktu, pavyzdžiui, mėsos plaktuku, šiek tiek padaužykite citrinžolės stiebus ir kitus žalumynus, kad jie labiau kvepėtų. Sudėkite į žuvies vidų, citrinžolės paprastai lieka kyšoti iš žuvies burnos. Dubenyje gerai sumaišykite druską, miltus ir vandenį. Druska turėtų tapti šiek tiek drėgna, kad lengvai priliptų prie žuvies. Kruopščiai mišiniu įtrinkite ir apdėkite žuvį – net ir galvą bei uodegą, bei dėkite ant grilio. Geriausia naudoti žuvies kepimui skirtas groteles, bet galite kepti ir be jų, tik versti žuvį reikės atsargiau. Kaitra grilyje turėtų būti nedidelė, bet tolygi.

Pagaminkite padažą. Druską, česnaką ir aitriąsias paprikas sutrinkite grūstuvu. Nereikia trinti iki vientisos masės – tik kad neliktų didelių gabalėlių. Šią masę dubenyje sumaišykite su likusiais ingredientais ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Žuviai iškepti reikės 45-60 minučių. Prieš ją apverčiant, palaukite bent 15-20 minučių, kad druskos pluta jau būtų tvirta. Stenkitės žuvį vartyti kuo mažiau. Ideali iškeptos žuvies vidaus temperatūra turėtų būti 58-63 °C. Jai iškepus, atsargiai nuimkite odą ir patiekite. Patiekite su ryžiais ir padažu.

119