Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Takai su krevetėmis ir mangų salsa padažu

Reikės:

  • 400 g krevečių be kiauto
  • 3 skiltelių česnako
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • ½ a. š. druskos
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3 v. š. žaliosios citrinos sulčių
  • 4 pilno grūdo tortilijų
  • 300 g smulkinto raudonojo gūžinio kopūsto

Salsa padažui:

  • 300 g mangų
  • 100 g raudonųjų paprikų
  • 50 g žaliųjų paprikų
  • 50 g raudonojo svogūno
  • 1 Chalapos aitriosios paprikos
  • 5 v. š. šviežių kalendrų
  • 3 v. š. žaliosios citrinos sulčių

Jogurto padažui:

  • 200 ml jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsnelio druskos

Gaminame:

Krevetes sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus bei žaliosios citrinos sultimis, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 30 minučių. Grilio keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite marinuotas krevetes ir kepkite keletą minučių. Tuomet į keptuvę suberkite susmulkintą arba išspaustą česnaką, įberkite šiek tiek druskos bei pipirų, pamaišykite ir kepkite dar 5–7 minutes. Kol krevetės kepa, paruoškite padažus. Į dubenį suberkite salsa padažo ingredientus: kubeliais supjaustytus mangą bei paprikas, susmulkintus svogūną, aitriąją papriką ir kalendras. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenėlį supilkite jogurtą, įspauskite česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir taip pat išmaišykite. Raudonąjį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis ir gausiai jomis padenkite tortilijas. Ant kopūstų tolygiai paskirstykite salsa padažą ir krevetes. Tortilijas sulenkite pusiau ir patiekite su jogurto padažu.

98