Tortilijos su kumpiu ir sūriu
Pietus paįvairinti galima ir nekeptais patiekalais – juos paruošti sugaišite dar mažiau laiko.
Reikės:
- 4 tortilijų lakštų;
- 200 g virto rūkyto kumpio;
- 100 g tarkuoto sūrio „Mozzarella“;
- 2 šviežių trumpavaisių agurkų;
- 4 v. š. graikiško jogurto;
- Šlakelio citrinos sulčių;
- Druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį.
Gaminame:
- Išdėliokite tortilijų lakštus, kiekvieną įpjaukite vienoje vietoje iki centro. Ištepkite visus lakštus graikišku jogurtu.
- Mintyse padalykite kiekvieną lakštą į keturias dalis – ant kiekvienos jų bus dedami pavieniai ingredientai. Ant vieno ketvirčio sudėkite virto rūkyto kumpio juosteles, ant kito – pailgai supjaustyto agurko juosteles. Trečią ketvirtį apibarstykite tarkuotu sūriu, o ketvirtą ketvirtį palikite tuščią.
- Pradėkite lenkti tortiliją nuo kumpio ketvirčio link agurkų, po to – link sūrio, ir užbaikite tuščiu ketvirčiu. Paruoštas tortilijas apšlakstykite citrinos sultimis.
76