Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Tradiciniai sūrainiai su šonine

4 mėsainiams jums reikės:

  • 8 gabalėlių čederio sūrio
  • 10 šoninės juostelių
  • 650 g maltos jautienos
  • 1/4 saldaus svogūno
  • 1/2 šaukšto Worchester padažo
  • 1 1/2 šaukštelių jūros druskos
  • 1 šaukštelio maltų pipirų
  • 4 Brioche bandelių

Gaminame:

Įkaitinkite grilių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 2 juosteles šoninės. Dubenyje rankomis sumaišykite jautieną, svogūnus, pjaustytą šoninę ir Worchester padažą. Suformuokite 4 panašaus dydžio paplotėlius ir nepamirškite įspausti vidurio su šaukštu, kad mėsa tolygiai iškeptų ir palaikytų formą. Pagardinkite abi puses druska ir pipirais. Likusias 10 šoninės juostelių kepkite ant griliaus po 2–3 minutes ant kiekvienos pusės. Laikas paplotėliams – ant griliaus kepkite naudodami dviejų zonų metodą aprašytą viršuje. Likus minutei iki kepimo pabaigos, uždėkite po du griežinėlius sūrio, kad ištirptų prieš patiekiant. Galiausiai trumpai paskrudinkite bandeles, ant jų uždėkite paplotėlį ir po porą keptos šoninės juostelių bei patiekite su mėgstamais garnyrais ir padažais.

30