Tradiciniai tarkuotų bulvių cepelinai su kalakutiena
Reikės:
- 2.5 – 3 kg. bulvių,
- 0.5. kg. maltos kalakutienos,
- svogūno,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- 2 v.š krakmolo (nebūtina).
Gaminimas:
Nuluptas ir išplautas bulves, svogūną sutarkuojame.
Bulvių tarkius sudedame į kiaurasamtį ( per kelis kartus ) ir šaukšto pagalba, paspausdami gerai nusunkite. Skystyje, susidariusį krakmolą sudėkite į bulvių tarkius, pagardinkite žiupsneliu druskos.
Į maltą kalakutieną dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pagardiname pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis.
Dabar formuojame cepelinus.
Į puodą, su pasūdytu verdančiu vandeniu ,pylame puodelyje šalto vandens tirpintą krakmolą ir sudedame cepelinus.
Cepelinams iškilus į paviršių, verdame juos apie 20 min.
Patiekiame su spirgučių ir neriebios grietinėlės padažu.
Skanaus!
3 299