Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Troškintos varlių šlaunelės

Reikės:

  • 500 g arba dviejų pakuočių varlių šlaunelių be odos,
  • 200 g sviesto,
  • 1 česnako galvutės,
  • pipirų,
  • druskos,
  • citrinos,
  • smulkintų žalumynų (petražolių, bazilikų, raudonėlių ir kt.)

Gaminimas:

Varlių šlauneles gerai apibarstykite druska ir pipirais, atidėkite į šalį pasimarinuoti. Tuomet užkaiskite storadugnę keptuvę (galima naudoti ir troškintuvą), joje ištirpinkite du trečdalius sviesto. Pakepinkite smulkintas česnako skilteles ir sudėkite varlių šlauneles – apkepkite iš abiejų pusių. Tada sudėkite likusį sviestą ir patroškinkite ant mažos kaitros apie 10 minučių. Baigę kepti apibarstykite smulkintais žalumynais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Valgykite imdami rankomis. Skanaus!

32