Troškintos varlių šlaunelės
Reikės:
- 500 g arba dviejų pakuočių varlių šlaunelių be odos,
- 200 g sviesto,
- 1 česnako galvutės,
- pipirų,
- druskos,
- citrinos,
- smulkintų žalumynų (petražolių, bazilikų, raudonėlių ir kt.)
Gaminimas:
Varlių šlauneles gerai apibarstykite druska ir pipirais, atidėkite į šalį pasimarinuoti. Tuomet užkaiskite storadugnę keptuvę (galima naudoti ir troškintuvą), joje ištirpinkite du trečdalius sviesto. Pakepinkite smulkintas česnako skilteles ir sudėkite varlių šlauneles – apkepkite iš abiejų pusių. Tada sudėkite likusį sviestą ir patroškinkite ant mažos kaitros apie 10 minučių. Baigę kepti apibarstykite smulkintais žalumynais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Valgykite imdami rankomis. Skanaus!
32