Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Tuno ir avokadų tartaras

Reikės:

  • 150 g tuno filė
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. sezamų sėklų aliejaus
  • 1 a. š. druskos
  • 1⁄4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų • 1⁄2 citrinos tarkuotos žievelės
  • 50 g raudonųjų svogūnų
  • 1 avokado
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • 1 citrinos

Gaminame:

Tuno filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį, suberkite pipirus, pusę šaukštelio druskos, tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite aliejus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite 5 minutes pasimarinuoti. Avokadą supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite ketvirtadalį šaukštelio druskos ir gerai išmaišykite. Raudonąjį svogūną nulupkite, susmulkinkite, suberkite likusią druską, išmaišykite ir leiskite kelias minutes pastovėti, kad svogūnai suminkštėtų. Pasiruoškite dvi lėkštes, jų viduryje pastatykite po nedidelę apvalią kepimo formą be dugno – jos padės dailiau suformuoti tartaro sluoksnius. Visus ingredientus padalinkite perpus ir sluoksniuokite formelių viduje: pirmiausia dėkite sluoksnį tuno, tada sluoksnį svogūnų ir galiausiai sluoksnį avokadų. Tuomet formeles atsargiai pašalinkite. Ketvirčiais supjaustykite likusią citriną, po vieną skiltelę uždėkite ant tartaro ir patiekite.

50