Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Tunu įdarytas ir ant grotelių keptas lavašas

Reikės:

  • 1-2 vnt. lavašo lakštų,
  • skardinės konservuoto tuno (~160 g.),
  • saliero lapkočio,
  • ½ raudonojo svogūno,
  • 1-2 šaukštų majonezo,
  • 1 šaukšto dižono garstyčių,
  • gabalėlio kietojo sūrio (pvz. čederio),
  • mėgstamų žolelių,
  • druskos,
  • pipirų.

Gaminame: tuną nusunkite, dėkite į dubenį, didesnius gabalėlius susmulkindami šakute. Supjaustykite smulkiais griežinėliais saliero lapkotį, susmulkinkite svogūną, dėkite majonezą, garstyčias ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę pagardinkite mėgstamomis žolelėmis, druska ir pipirais, įtarkuokite norimą kiekį sūrio. Lavašo lakštus ištepkite gauta tuno mase, dailiai susukite į tūbeles ir kepkite ant grotelių maždaug 10 minučių – tol, kol sūris išsilydys, o lavašo krašteliai bus apskrudę. Gardžių pusryčių!

28