Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Varškės pyragas tortilijoje

Jei gaminant Cezario salotų suktinukus ar kitokį patiekalą iš tortilijų, viena kita tortilija liko, neskubėkite išmesti. Čia pat, pridėję vos kelis papildomus ingredientus, kuriuos galbūt jau turite šaldytuve ar spintelėse, galite pasigaminti gardų desertą.

Reikės:

  • 1 tortilijos,
  • 300 g pusriebės varškės,
  • 2 v. š. medaus,
  • 3 kiaušinių,
  • 20 g avižinių miltų.

Gaminimas:

Apvalią kepimo formą išklokite tortilija. Svarbu, kad tortilija būtų kiek platesnė nei kepimo formos dugnas ir susidarytų kraštelis pyragui. Sumaišykite kremą iš sutrintos varškės, kiaušinių ir avižinių miltų. Jei norisi daugiau purumo, galite įdėti 1 a. š. kepimo miltelių.

Supilkite kremą į tortilijos „dubenėlį“. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo torto skersmens – kuo didesnis skersmuo ir plonesnis kremo sluoksnis, tuo greičiau pyragas iškeps. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Patiekimui tinka turimi ir mėgstami priedai – uogienės, vaisiai, uogos, šokoladas, sirupas, riešutai. Improvizuokite ir mėgaukitės!

51