Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Varškės sūrio užtepėlė, papuošta granatų sėklomis

Reikės:

  • 2 šaukštų „ghi“ sviesto
  • 10 vnt. šviežių šalavijų lapelių
  • 220 g varškės sūrio
  • 120 g minkšto varškės kremo
  • 30 g migdolų drožlių
  • 1 vnt. granato
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite sviestą. Jam tirpstant suberkite į keptuvę šalavijų lapelius ir pakepinkite juos apie 2 minutes, kol taps traškūs. Kol kas sviestą su šalavijais padėkite į šalį.
  2. Į elektrinio maišytuvo indą sudėkite minkštąjį ir sutrupintą varškės sūrius. Sumalkite juos iki vientisos masės. Tada į gautą masę suberkite migdolų drožles, šalavijų lapelius, supilkite likusį sviestą, įdėkite Druskos ir pipirų. Nustatę mažiausia greitį, maišykite viską maišytuve apie 1 minutę, iki vientisos masės. Sūrio masę išimkite iš indo ir suformuokite gražų rutulį. Suvyniokite jį į plastikinį maišelį ar vaškinį popierių ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
  3. Tuo metu granatų sėklas paskleiskite ant patiesto popierinio rankšluosčio. Tegul jo apdžiūsta, kol vėsta sūrio rutulys.
  4. Po pusvalandžio išimkite sūrio rutulį iš šaldytuvo ir kruopščiai apsmaigstykite jį granatų sėklomis, kas jomis būtų padengtas visas rutulio paviršius. Granatų sėklytes įspauskite pirštais, kad jos tvirčiau prisitvirtintų.
  5. Šią užtepėlę galite patiekti tuojau pat arba palaikyti šaldytuve, kad labiau atvėstų. Skanaus!
24