Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veganiškas dešrainis su ananasais

Ananasai kai kuriuose patiekaluose (pavyzdžiui, ant picos) kelia aštrias diskusijas, tačiau tie, kurie mėgsta netikėtus skonių derinius, tikrai įvertins šį lengvą ir vasariškam griliui itin tinkamą patiekalą.

Keturiems dešrainiams reikės atitinkamo skaičiaus dešrainių bandelių ir dešrelių – tiesa, šiame recepte tiks ir įprastos dešrelės, tad jei nenorite veganiškos versijos, tikrai galite rinktis ir jas.

Paruoškite salsą: ant grilio apkepkite maždaug 200 g šviežio ar konservuoto ananaso (maždaug 2-4 žiedus), perpus perpjautą raudonąjį svogūną ir žalią čili pipirą ar chalapos papriką. Kai viskas lengvai apskrus, nuimkite ingredientus nuo ugnies, susmulkinkite juos nedideliais kubeliais ir dubenyje sumaišykite su žiupsneliu druskos, pusės žaliosios citrinos sultimis ir smulkinta kalendra (arba petražolėmis). Kai apkepsite dešreles ir pašildysite bandeles, paruoškite dešrainius, ant viršaus dėkite salsą ir pagardinkite aitriųjų paprikų padažu (pvz., „Sriracha“).

29