Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veganiškas rizoto su grybais

Reikės: 250 g pasirinktų grybų, 4 šaukštų kokosų aliejaus, 1 šaukšto balzaminio acto, smulkiai supjaustyto svogūno, 3 skiltelių smulkiai supjaustyto česnako, žiupsnelio druskos, pusantro puodelio apvaliųjų ryžių, 5 puodelių daržovių sultinio, ½ puodelio mielių, 1/3 puodelio petražolių ir smulkinto balzamiko.

Įkaitinkite didelį puodą iki vidutinės ugnies ir į jį pilkite 2 šaukštus kokosų aliejaus, svogūnus, česnaką. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir maišydami masę virkite maždaug 10 min. Tuomet suberkite ryžius ir pavirkite dar apie 2–3 min. Į šią masę supilkite 2 puodelius sultinio, o masei šiek tiek sutirštėjus, supilkite likusius. Virkite viską dažnai maišydami iki kol rizotas suminkštės. Kai ryžiai bus paruošti, supilkite mieles ir viską dar kartą sumaišykite.

Tuo metu į iki vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę dėkite grybus, pilkite 2 šaukštus kokosų aliejaus ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos. Kepkite grybus iki kol jie gražiai apskrus. Tuomet sumažinkite ugnį ir supilkite balzaminį actą. Viską išmaišykite ir kepkite dar 2–3 min. Kai tai padarysite, į paruoštą rizotą įpilkite grybų padažą, pagardinkite petražolėmis ir viską išmaišykite. Rizotą patiekite dubenėliuose.

53