Veganiški anonų kepsneliai
Reikės:
- Kelių anonų
- 2 puodelių speltų miltų
- ½ puodelio vandens
- ½ pankolių sėklų
- ½ puodelio aliejaus
- 2 a. š. druskos
- 2 a. š. česnakų miltelių
- 1 v. š. džiovintų jūros kopūstų miltelių
- 1/4 šaukšto kajeno pipirų
Gaminame:
Anonas perpjaukite per pusę. Nulupkite žievę ir pašalinkite sėklas. Trintuvu sutrinkite minkštimą ir atidėkite į šalį. Tuo tarpu paruoškite miltų mišinį – į dubenį suberkite speltų miltus, pankolio sėklas, druską, česnakų miltelius, džiovintų jūros kopūstų miltelius ir kajeno pipirus. Užpilkite vandeniu. Viską gerai išmaišykite. Į gautą mišinį sudėkite anonas. Iš gautos tešlos suformuokite kepsnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite suformuotus kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes, kol gražiai apskrus. Mėgaukitės dar šiltais!
144