Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veganiški mėsainiai receptas

Reikės:

  • 4 visų grūdo dalių bandelių su sėklomis
  • 8 gūžinių salotų lapų
  • 120 g šviežių pomidorų
  • 50 g agurkų
  • 30 ml saulėgrąžų aliejaus

Paplotėliams:

  • 300 g virtų avinžirnių
  • 150 g virtų baltųjų pupelių
  • 80 g svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 v. š. smulkintų petražolių
  • 1 a. š. maltų kalendrų sėklų
  • 1 a. š. sezamų sėklų
  • ¼ a. š. maltų ciberžolių
  • 1 a. š. druskos
  • 2 a. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 200 ml graikiško jogurto
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. citrinų sulčių
  • 1 skiltelės česnako

Gaminame:

Į dubenį supilkite jogurtą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis, įdėkite garstyčias ir sutrintą česnaką. Viską gerai išmaišykite. Nukoštus avinžirnius ir baltąsias pupeles sudėkite į trintuvą ir lengvai sumalkite. Į šią masę dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, petražoles, kalendras, sezamų sėklas, ciberžoles ir druską. Viską trinkite rankiniu trintuvu po truputį pildami alyvuogių aliejų, kol masė taps vientisa. Iš masės suformuokite 4 paplotėlius. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir kepkite paplotėlius po 5–7 minutes iš abiejų pusių. Perpjaukite bandeles ir ant kiekvienos apatinės bandelės išdėliokite salotų lapus bei pomidorų riekeles. Ant viršaus išdėliokite iškeptus paplotėlius ir padenkite juos padažu. Ant padažo išdėliokite plonai pjaustytų agurkų skilteles ir uždenkite viršutine bandelės dalimi. Kiekvieną mėsainį galite sutvirtinti perverdami mediniu pagaliuku.

40