Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veganiški šaltibarščiai

Reikės:  

  • 1 l nesaldinto sojų pieno;
  • 1 vnt citrinos;
  • 0,5 l. marinuotų burokėlių obuolių sultyse;
  • 250 g šviežių agurkų;
  • 150 g  ridikėlių;
  • svogūnų laiškų;
  • krapų;
  • druskos (pagal skonį);
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimo eiga: 

Į indą supilkite sojos pieną, įspauskite citrinos sultis ir palikite pastovėti 10 minučių. Dėkite druską, išmaišykite ir palikite, kol pienas sutirštės. Sudėkite burokėlius su visu marinatu, kubeliais supjaustytus agurkus, supjaustytus ridikėlius ir suberkite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Išmaišykite. Patiekite su virtomis bulvėmis. Skanaus!

38