Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veganiški varškėtukai – Tofifiukai

Reikės (vienai porcijai, 10 vnt.):

  • 180 g natūralaus tofu,
  • 50 g kuo labiau sunokusio banano,
  • 40 g kokoso miltų,
  • 12 g /2 v. š. maltų gysločio luobelių,
  • 1 v. š. saldiklio,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 1 v. š. obuolių acto,
  • 150 ml vandens,
  • vanilės skonio lašelių.

Gaminame: Vandenį sumaišykite su gysločio luobelėmis ir leiskite išbrinkti. Sutrinkite bananą, supilkite obuolių actą, saldiklį, vanilės lašelius ir išbrinkusias luobeles, išmaišykite. Sutrinkite tofu pirštais, dėkite į bendrą masę ir darsyk išmaišykite. Kokoso miltus sumaišykite kartu su kepimo milteliais ir berkite į bendrą dubenį. Išmaišę formuokite tofifiukus ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 25–30 min., kol paruduos krašteliai. Skanu valgyti su graikišku mangų ar aviečių skonio sojos jogurtu bei paskaninti klevų sirupu.

32