Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veršienos piccata

Reikės:

  • 500 g veršienos nugarinės supjaustytos plonais kepsneliais,
  • 4 šaukštų miltų,
  • 8 citrinos griežinėlių,
  • 2 šakelių čiobrelio,
  • 4 šaukštų sviesto,
  • 2 šaukštelių kaparėlių,
  • 2 šaukštų citrinos sulčių,
  • 2 šaukštų baltojo,
  • sauso vyno,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 žiupsnelio susmulkintų pipirų.

Gaminame:

Mėsą lengvai ir tolygiai apibarstykite miltais bei pagardinkite druska ir pipirais. Padenkite mėsą citrinos griežinėliais.

Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite sviestą. Kai sviestas ištirps, į keptuvę dėkite čiobrelius ir jau paruoštus kepsnelius. Kepkite mėsą po 4 minutes ant kiekvienos pusės, kol ši tolygiai paruduos. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į lėkštę, uždenkite folija. Į keptuvę suberkite kaparėlius ir troškinkite kelias minutes, pilkite citrinos sultis ir baltąjį vyną. Grąžinkite mėsą į keptuvę dar 1 minutei. Patiekite su kaparėliais ir čiobreliais.

35