Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Veršienos tartaras

Reikės:

  • 300 g šviežios veršienos nugarinės,
  • 10 g kaparėlių,
  • 25 g kornišonų,
  • kelių skiltelių česnako,
  • žiupsnelio petražolių,
  • šaukšto garstyčių,
  • šaukšto Dižono garstyčių,
  • dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • šaukšto tabasko padažo,
  • šaukštelio vorčesterio padažo,
  • dviejų žiupsnelių druskos,
  • maltų pipirų,
  • šlakelio spaustos citrinos,
  • vieno kiaušinio trynio.

Gaminame: sukapokite veršienos nugarinę į kiek įmanoma mažesnius gabalėlius ir supjaustykite visus likusius ingredientus mažais kubeliais. Į supjaustytos mėsos indą įpilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Į tą patį indą įdėkite garstyčias ir tabasko bei vorčesterio padažus, viską išmaišykite. Sudėkite kitus supjaustytus ingredientus, pagardinkite druska pipirais bei išspausta skiltele citrinos.

Konditerinės formos pagalba suformuokite apskritimą arba kvadratą. Viduryje pirštais išspauskite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinio trynį.

Gardinkite keptomis bulvytėmis ar baltos duonos skrebučiu.

Gaminant veršienos tartarą labai svarbu išlaikyti visų ingredientų balansą. Tiesa, svarbiausias dalykas – kuo šviežesnė veršiena, kadangi ji žalia, parduotuvėje vertėtų rinktis kuo šviesesnį nugarinės gabaliuką. Tartaro skonis priklauso ir nuo garstyčių bei vorčesterio padažo kokybės.

69