Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Vištienos ir mangų salotos

Reikės:

  • 500 g šviežios viščiukų broilerių filė
  • 100 g mažųjų špinatų
  • 2 mangų
  • 125 g šilauogių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 100 g ožkų sūrio
  • 1 v. š. medaus
  • 2 a. š. garstyčių
  • 20ml alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų

Gaminame:

Vištienos filė apibarstykite druska bei pipirais ir iškepkite ant grotelių – svarbu neperkepti, kad mėsa neišsausėtų, tad kiekvieną pusę kepkite apie 5 minutes. Į didelį dubenį sudėkite špinatus, plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir šilauoges. Atskirame dubenėlyje sumaišykite medų, garstyčias ir alyvuogių aliejų. Mėsai beveik iškepus, šalia ant grotelių sudėkite mangų skilteles. Galiausiai vištieną susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir kartu su keptais mangais sudėkite į žalumynų dubenį. Viską apliekite medaus ir garstyčių padažu, pagardinkite ožkų sūriu ir skanaukite!

57