Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Vištienos krūtinėlė su citrina ir klevų sirupu

Reikės:

  • 2 didelių citrinų,
  • 4 vištienos krūtinėlių (su kaulais ir oda),
  • 62 ml alyvuogių aliejaus,
  • 2 smulkintų česnakų,
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo,
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkinto šviežio rozmarino,
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkintų šviežių (arba džiovintų) čiobrelių,
  • 1 arbatinio šaukštelio valgomosios druskos (be priedų),
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Nuo vienos citrinos nutarkuokite žievelę, citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite iš jos sultis. Antrąją citriną supjaustykite į 8 skilteles ir atidėkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 250°C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nusauskinkite vištienos krūtinėles popieriniais rankšluosčiais. Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis, česnaką, klevų sirupą, rozmariną, čiobrelius ir po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų. Sudėkite vištienos krūtinėlę ir švelniai įmasažuokite padažą.

Vištienos krūtinėles odele į viršų sudėkite ant paruoštos kepimo skardos ir užpilkite likusį padažą. Aplink vištieną išdėliokite citrinos skilteles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Per paskutines 5 minutes padidinkite orkaitės temperatūrą ir kepkite, kol odelė taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir pabarstykite likusiais druska ir pipirais. Patiekti galite su šviežių daržovių salotomis, keptomis/virtomis bulvės ar ryžiais. Skanaus!

36