Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Vynuogių pyragas receptas

Reikės:

Tešlai:

  • 200 g smulkių miltų
  • 200 g rupių miltų
  • ½ a. š. druskos
  • 3 v. š. medaus
  • 250 g sviesto
  • ½ citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
  • 5–6 v. š. ledinio vandens

Įdarui:

  • 700 g juodųjų vynuogių be kauliukų
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 v. š. miltų
  • 3–4 v. š. medaus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • ½ citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės

Gaminame:

Dideliame inde sumaišykite miltus, druską, medų, citrinos sultis bei tarkuotą žievelę. Į masę suberkite šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir minkydami rankomis viską sumaišykite. Supilkite šaltą vandenį, dar šiek tiek paminkykite, padalinkite tešlą į dvi dalis, kiekvieną atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Vynuoges nuplaukite, suberkite į dubenį, apipilkite medumi, citrinos sultimis, vanilės ekstraktu, suberkite kukurūzų krakmolą, miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišykite. Kiekvieną atvėsusios tešlos gabalą plonai iškočiokite.

Vienu tešlos lakštu išklokite kepimo skardą, keliose vietose pabadykite šakute ir supilkite vynuogių įdarą. Iš kito tešlos lakšto išpjaukite kelias vynmedžio lapų formos figūras ir uždėkite ant pyrago viršaus ties kraštais. Apatinės ir viršutinės tešlos dalių susijungimo vietą patepkite šaltu vandeniu ir atsargiai prispauskite šakute, kad tešla suliptų. Kepkite pyragą orkaitėje, 180 °C temperatūroje maždaug 40 minučių. Skanaus!

33