Žalieji blyneliai
Reikės:
Tešlai:
- 300 ml pieno
- 100 ml vandens
- 2 kiaušinių
- 200 g smulkių kvietinių miltų
- 100 g špinatų
- 1 saujos gražgarsčių
- 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1⁄2 a. š. sodos
- 1⁄2 a. š. druskos
- 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus
Įdarui:
- 300 g bulvių
- 1 a. š. sviesto
- 2 v. š. grietinės
- 1⁄2 a. š. druskos
- 150 g pievagrybių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminame:
Visus tešlai skirtus ingredientus, išskyrus aliejų, suberkite į elektrinį maišytuvą ir išmaišykite iki glotnios konsistencijos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinius blynus. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir virkite apie 20 minučių, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, bulves pasūdykite, įdėkite sviesto, grietinės ir sutrinkite. Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepkite 5–7 minutes. Grybus įmaišykite į bulves ir įvyniokite į blynelius.
35