Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Žaliųjų žirnelių ir pistacijų užtepėlė

Reikės:

  • 300 g šaldytų arba šviežių žirnelių
  • 0.5 vnt. citrinos
  • 150 g pistacijų
  • 40 g kapotų petražolių
  • 2 šaukštų kapotų krapų
  • 60 ml šalto virinto vandens
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Žirnelius išvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens (kad vos apsemtų). Virkite 5 min. – jie turi likti traškūs ir nepakeitę spalvos. Nukoškite.
  2. Išspauskite pusės citrinos sultis.
  3. Išlukštenkite pistacijas ir sumaišykite visus užtepėlės ingredientus bei elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei per tiršta, įpilkite daugiau šalto virinto vandens. Skanaus!
31