Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Želė tortas su vaisiais ir jogurtu

Reikės:

  • 1 l graikiško jogurto,
  • 5 šaukštelių želatinos,
  • 1 skardinės konservuotų persikų,
  • 100 g šilauogių (tinka bet kokios kitos ne rūgščios uogos),
  • 2 pakelių skirtingų skonių želė.

Gaminame:

Pirmąją želė paruošiame kaip nurodyta instrukcijoje (tik su mažesniu vandens kiekiu), pilame į torto formą ir paliekame stingti. Tuo metu supjaustome konservuotus persikus, nuplauname uogas. Pasiruošiame pagal instrukciją (tik su mažiau vandens) antrąją želė. Dabar ant pirmojo, jau sustingusio sluoksnio, gražiai išdėliojame vaisius ir užpilame antru želė sluoksniu. Kol želė stingsta, pasiruošiame jogurtinį sluoksnį. Želatiną ištirpiname, supilame į jogurtą, dedame cukrų ir kruopščiai išmaišome, kad nesusidarytų jokių gumuliukų. Jei norisi saldesnio varianto, į jogurtą galima dėti keletą šaukštų kondensuoto pieno. Paruoštą masę pilame ant susistovėjusios želė. Indą su želė ir jogurto sluoksniais dedame į šaldytuvą bent porai valandų arba paliekame per naktį.

538